Kaiirex

AinaNajihah
F a n g i r l


Tumblr

FootPrint

Archive

Follow
Tutorial How to use Poster Template ♡
♡ 6.8.13 | 3:24 pm | 4 comments

Assalammualaikum,
  Hmm, hari ni aku try buat tuto macam mana korang nak guna poster template..ok senang ja sebenarnya..tak payah pening2 pun.lol. tapi tutorial aku ni maybe pening sikit sebab aku tak pandai buat tuto -,- okay then...let's start..
  • First, Open Poster Template
  • Then, Click File > Place


  • Choose your picture and click Place button


  • Okayh!!, it will look like this! lol.



  • Then, korang tarik gambar korang tu (dekat layer) supaya dia duduk dekat bawah layer poster template korang.


  • It will look like this ok .__.


  • lepas tu...korang RESIZE gambar korang ikut besar mana korang nak..dia akan jadi macam dekat bawah tu. haha XD ok, korang akan nampak ada sedikit lebihan kan dekat luar tu..don't worry!! ikut step seterusnya. lol.



  • Korang click icon macam dekat bawah ni .__. pastu tekan POLYGONAL LASSO TOOL. kalau korang tak nak guna polygonal lasso tool korang jugak boleh guna RECTANGULAR MARQUEE TOOL (atas polygonal lasso tool) 



  • dah tekan?? ok good, korang right-click mouse korang. and then dia akan keluar macam dekat bawah tu, click SELECT INVERSE and korang padam yang mana korang tak nak tu ._.


  • Ok dah siap!!! lol. kalau tak faham jugak korang boleh IM aku dekat Facebook aku ok v.v
Poster Template boleh di download di POSTER TEMPLATE
maaflah tutorial aku ni ada language rojak sikit .__. nasib aku tak campur dengan bahasa korea ke jepun ke spain or german lol haha..ok then bye o/

Labels: ,




Newer PostOlder Post