Kaiirex

AinaNajihah
F a n g i r l


Tumblr

FootPrint

Archive

Follow
Polygonal lasso tool ♡
♡ 4.12.12 | 11:01 pm | 0 comments
Assalammualaikum,

hari aku nak buat tuto pasal polygonal lasso tool. langkah-langkahnya senang saja kalau korang faham apa yang aku nak ajarkan la..so lt's start

  • First click file > new > width and height ikut suka > click ok ...n then korang click icon yang aku dah tandakan dekat bawah tu


  • lepas tu creat new layer and korang creat bentuk yang korang nak dekat new layer tadi



  • lepas korang dah creat bentuk korang tekan paint bucket tool



  • dah tekan paint bucket tool korang pun tempek je la warna apa yang korang suka dekat shape korang tu


  • kalau korang nak polygonal lasso tu stop korang tekan icon polygonal lasso tool and click dekat shape korang tu
Pattern in shape

  • Kalau korang nak shape korang yang tadi tu ada pattern korang ikut step ini
  • Double clik dekat layer shape korang > pattern overlay
  • n then file > save as > png image

Harap korang faham dengan tuto aku ni harap comment kalau tak faham ya u.u








Newer PostOlder Post