Kaiirex

AinaNajihah
F a n g i r l


Tumblr

FootPrint

Archive

Follow
Tutorial : Background Underline ♡
♡ 6.4.12 | 6:08 pm | 0 comments
 
 Assalamuaalaikum,
anyeong, hari panas giler plus aina kena kawat kaki PKBM LAUT pulak tu...fuh ponat den. chip tuh memang tak boleh diharap betul larr...geram dibuatnya. tambahan lagi lompat bintang kejam!!! >.< goram. ok lupakan hari nie aina nak buat tuto tentang underline yang ader background. hmmm mesti korang pelik kan?? hahaah nie tuto yang ena buat sendiri tau tak ader copy-copy daripada ilham sendiri(angguk2). nie contoh underline tu
  • dashboard > template
  • pastekan kod nie :
 
 u {
    text-decoration:none;
    -moz-border-radius: 8px;
    padding-top: 1px;
    padding-bottom: 1px;
    padding-left: 3px;
    padding-right: 3px;
    background:url(URL IMAGE KORANG);
    border-radius: 3px;
    -webkit-transition-duration: 2s;
    color: #FFFFFF;
    }

    u:hover {
    -moz-opacity:0.80;
    opacity:.80;
    -webkit-transition:0.5s;
    transition:0.5s;
    filter:alpha(opacity =80);
    }
  • yang url image tu korang letak background yang korang nak
  • then, yang colour orange tu korang letak larr warna apa yang korang suka untuk font korang tu
  • dah puas hati, korang tekan SAVE
  • dah siap!! semoga berjaya ya :)
choco note : hari ni panas makan ice-cream yum yum :3
The ChocoBear,
Aina Najihah

Labels: , ,




Newer PostOlder Post