Kaiirex

AinaNajihah
F a n g i r l


Tumblr

FootPrint

Archive

Follow
Disabled Dragging Image ♡
♡ 24.1.12 | 12:11 pm | 0 comments
 

sekarang ni dah ramai ena dengar ader saje orang yang nak curi gambar korang kan. so, that's why ena buat tuto nie. nanti tak ader lar lagi orang yang boleh curi gambar korang betul tak :)

• Dashboard > Design > Edit HTML
• Ctrl + F kod : <head>
• Ambil kod di nie and letakkan di bawah kod <head>


<SCRIPT TYPE="text/javascript">
<!--
//Disable right click script
//visit http://www.rainbow.arch.scriptmania.com/scripts/
var message="Thanks for trying to copy my things";
///////////////////////////////////
function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}
function clickNS(e) {if
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
if (document.layers)
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}
document.oncontextmenu=new Function("return false")
// -->
</SCRIPT>




<script type="text/javascript">
document.ondragstart = function () { return false; }; </script> 

• and then korang save sajer

love note : kepada penguna blogskin korang juga boleh letakkan kod tadi tuh kat maner sajer yang korang rase ader space yang free kt template korang.



Newer PostOlder Post