Kaiirex

AinaNajihah
F a n g i r l


Tumblr

FootPrint

Archive

Follow
toturial : favicon ♡
♡ 9.8.11 | 9:10 pm | 0 comments
 Helow sygg sekalian !
Wahh. skrg ni , ena nak buad tutorial favicon pulak .
Korunk tahu ker , aper dia yang ena kata "FAVICON" tuh?
ahaaa .
Cuba korunk tgk kat bahagian atas , kat menu bar Blog ena!
huhuhu .
Itu dinamakan FAVICON.

Nak thu ker, cm ner nak buadnyer.
Ikut langkah di bawah :)



1. Dashboard=>Design=>Edit HTML=>Tick expand widget template .

2. tekan CTRL+F , search code dekat bawah ni ok :)

</head>
3. dah jumpa dah ? ok good . then copy code kat bawah ni .



<link href='URL gambar' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>

<link href='URL gambar' rel='icon' type='image/x-icon'/>

    paste kan dekat atas code </head> tu ok :)

4. lepas tu preview , kalau jadi save jela terus :)

*Letak URL gambar dekat Warna Merah ! :)

Tak tahu nak caru URL gambar mcm mana ? LIHAT SINI !!



Newer PostOlder Post